Opgave 2 – Twitter i undervisningen

I undervisningssammenhænge er der både fordele og ulemper ved at bruge Twitter.

En ulempe ved Twitter er, at man kun har 140 tegn til rådighed. 140 tegn er ikke mange – det fandt vi selv ud af, da vi twettede om børnebøger. Men på den måde lærer man, at beskrive sig i korthed.
Som ved alle andre internetressourcer man benytter i undervisningen, vil eleverne hurtigt kunne være andre steder henne på internettet end på Twitter f.eks. på facebook, nyhedssider mm..

En fordel ved at bruge Twitter beskriver Henrik Hulshøj i artiklen 28 svar på to minutter; ”Den helt åbenlyse fordel ved at bruge Twitter i undervisningen er, at jeg får bragt flere elever i spil, også de elever, som normalt ikke siger så meget i klassen”.
Man møder eleverne i en ”verden”, hvor de er vant til at befærde og udtrykke sig. Der er også en større mulighed for, at alle bliver hørt.

Som underviser kræver det stor kreativitet, hvis man hele tiden skal inddrage Twitter. En vekselvirkning mellem Twitter (eller andre digitale medier) og traditionelle undervisningsformer er vigtig. Det er f.eks. stadig vigtigt, at eleverne lærer at udtrykke sig mundtlig foran andre. I forhold til undervisningen er det oplagt, at bruge Twitter i diskussioner, hvor man skal have mange synspunkter frem. Ved at bruge hashtags foran centrale ord, kan eleverne hurtigt få andre vinkler ind i diskussionen.

Det er centralt, at lærere og elever sammen udvikler en fælles Twitter-kultur. Man skal have opsat nogle fælles ”rammer og spilleregler” i forhold til benyttelse af Twitter i undervisningen.

På sigt vil man kunne integrere Twitter på mange forskellige måder i sin undervisning, men som sagt så kræver det kreativitet og tilvænning – både fra lærerne og eleverne!

Hilsen Ports

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Twitter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Opgave 2 – Twitter i undervisningen

  1. Pingback: Afslutning og opsamling | Online & Kollaborativ (underviser – hsog)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s